Back to top

Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

4 részére:
2 kisebb vékony cukkini
2 csomag mini mozarella golyó
120 g zsemlemorzsa
75 g reszelt parmezán
60 g finomliszt
2 egész tojás (felverve)
1 adag Kunsági Éden napraforgó étolaj a sütéshez

Elkészítés

A cukkiniket egy zöldséghámozóval hosszanti irányban felszeleteljük. Egy tálcára fektetjük a szeleteket és megsózzuk őket. 10 percig így pihentetjük – ez idő alatt a só kivonja a zöldségből a nedvességet. Ezt tenyerünkkel facsarjuk ki, papírtörlővel töröljük őket szárazra.

2 szelet cukkinit helyezzünk egymáson keresztbe, középre tegyünk egy mozarellagolyót. Majd keresztbe hajtogatva a szeleteket csomagoljuk be a cukkini szalagokkal a mozarellát.

Egy fogpiszkálóval rögzítsük, hogy bundázáskor ne essen szét. Hempergessük meg lisztben, majd felvert tojásban, végül reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.

Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd süssük benne ropogós, aranybarnára a cukkinis mozarella falatokat. Papírtörlőre szedjük ki, majd csöpögtessük le – fogyasszuk langyosan.