Back to top

Kókuszos rántott csirkecombok-citrusos rizssalátával

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

8 db csirke alsócomb
3 egész tojás
100 g finomliszt
150 g kókuszreszelék
1 db bio leveskocka
1 adag étolaj a sütéshez
1 bögre jázminrizs
1 ek vadrizs
1 tk
2 ek étolaj
1 db kezeletlen narancs vékonyra csíkozott héja-húsa
1 db kezeletlen citrom vékonyra csíkozott héja
1 db citrom leve
2 ek friss petrezselyem aprítva

Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd egy bio leveskockával együtt puhára főzzük egy fazék vízben.

Ha megfőtt, szűrjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Készüljünk elő a panírozáshoz, egy széles lapos tányérra szórjuk a lisztet, egy mélyebb tányérban verjük fel a tojásokat, egy harmadik lapos tányérba szórjuk a kókuszreszeléket.

Ebben a sorrendben panírozzuk ki a csirkecombokat: liszt-tojás-kókusz. Majd bő forró olajban süssük aranybarnára, ropogósra. Egy fém szűrőbe szedjük ki a megsült combokat és hagyjuk lecsöpögni.

 

A jázmin rizst kevés olajon fehéredésig pirítsuk, majd adjuk hozzá a vadrizst is és 1,5x-es sós vízben főzzük puhára, amíg teljesen felszívja a vizet.

Villával lazítsuk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd keverjük össze a citrusok vékonyra csíkozott héjával, a narancs kockázott húsával, a citrom levével és friss aprított petrezselyemmel.

 

A frissen sült kókuszos csirkecombokat tálaljuk, az illatos citrusos rizssalátával.