Back to top

Mini lángos - caprese feltéttel

Elkészítési idő: 135 perc

Hozzávalók

12 db tenyérnyi lángoshoz:
420 g liszt
1 doboz kefír
1 egész tojás (felverve)
1 csapott tk
1 tk cukor
2 dkg élesztő
1 dl meleg tej
1 adag Kunsági Éden napraforgó étolaj a sütéshez
4 adag feltéthez:
200 g koktélparadicsom
150 g mozarella golyó
1 marék friss bazsalikomlevél
1 ízlés szerint só - frissen őrölt bors

Elkészítés

Az élesztőt morzsoljuk a kézmeleg tejbe és szórjuk meg kevés cukorral, hagyjuk, hogy felfusson, majd öntsük egy nagyobb keverőtálba és dolgozzuk össze a liszttel, kefirrel, felvert tojással, sóval. Dagasztókaros robotgép ebben nagy segítségünkre lehet.

Ha már szép ruganyos a tésztánk, fedjük le fóliával és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe!

A 2 óra a minimum, de a frissen begyúrt tészta akár 4-5 napig is eltartható a hűtőben!

Miután a tészta a hűtőben szépen megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.

Felforrósított bő olajban sütjük aranybarnára, majd papírtörlőre szedjük.

Tetejére frissen darabolt koktélparadicsomot, felezett mini mozarella golyókat teszünk feltétként, majd megszórjuk aprított bazsalikom levéllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.