Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Hozzávalók

2 kisebb vékony cukkini 2 csomag mini mozarella golyó 120 g zsemlemorzsa 75 g reszelt parmezán 60 g finomliszt 2 egész tojás (felverve) 1 adag Kunsági Éden napraforgó étolaj a sütéshez

Elkészítés

A cukkiniket egy zöldséghámozóval hosszanti irányban felszeleteljük. Egy tálcára fektetjük a szeleteket és megsózzuk őket. 10 percig így pihentetjük – ez idő alatt a só kivonja a zöldségből a nedvességet. Ezt tenyerünkkel facsarjuk ki, papírtörlővel töröljük őket szárazra.

2 szelet cukkinit helyezzünk egymáson keresztbe, középre tegyünk egy mozarellagolyót. Majd keresztbe hajtogatva a szeleteket csomagoljuk be a cukkini szalagokkal a mozarellát.

Egy fogpiszkálóval rögzítsük, hogy bundázáskor ne essen szét. Hempergessük meg lisztben, majd felvert tojásban, végül reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.

Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd süssük benne ropogós, aranybarnára a cukkinis mozarella falatokat. Papírtörlőre szedjük ki, majd csöpögtessük le – fogyasszuk langyosan.

További receptek