Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Hozzávalók
2 kisebb vékony cukkini 2 csomag mini mozarella golyó 120 g zsemlemorzsa 75 g reszelt parmezán 60 g finomliszt 2 egész tojás (felverve) 1 adag Kunsági Éden napraforgó étolaj a sütéshez
Elkészítés
A cukkiniket egy zöldséghámozóval hosszanti irányban felszeleteljük. Egy tálcára fektetjük a szeleteket és megsózzuk őket. 10 percig így pihentetjük – ez idő alatt a só kivonja a zöldségből a nedvességet. Ezt tenyerünkkel facsarjuk ki, papírtörlővel töröljük őket szárazra.
2 szelet cukkinit helyezzünk egymáson keresztbe, középre tegyünk egy mozarellagolyót. Majd keresztbe hajtogatva a szeleteket csomagoljuk be a cukkini szalagokkal a mozarellát.
Egy fogpiszkálóval rögzítsük, hogy bundázáskor ne essen szét. Hempergessük meg lisztben, majd felvert tojásban, végül reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.
Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd süssük benne ropogós, aranybarnára a cukkinis mozarella falatokat. Papírtörlőre szedjük ki, majd csöpögtessük le – fogyasszuk langyosan.
Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.
Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.
Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.