Back to top

Avokádó majonéz (vegán recept)

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók

150 ml mennyiséghez:
2 db érett avokádó-kimagozva-húsa kikanalazva
1 gerezd fokhagyma
2 ek Kunsági Éden Szuper étolaj
1 ek fehérborecet
0 db citrom leve
1 ízlés szerint só - frissen őrölt bors
1 csipet őrölt chili(opcionális)

Elkészítés

Az avokádókat vágjuk félbe, majd kanalazzuk a húsát egy aprítógépbe. Adjuk hozzá az összes többi felsorolt hozzávalót a citromlé kivételével. Turmixoljuk krémesre, a citromlevet apránként adagoljuk – kóstoljuk és ízlésünk szerint állítsuk be a számunkra megfelelő savasságot.

Tojás nélkül, vegán, krémes finomságot kapunk, ami szendvicsekhez, salátákhoz remekül használható