Back to top

Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók

4 adag pácolt csirkéhez:
600 g csirkemell filé
100 ml Kunsági Éden Szuper étolaj
1 tk szárított chilipehely
1 ízlés szerint só - frissen őrölt bors
4 adag kukorica salátához:
4 db friss csöves kukorica
2 szál újhagyma
1 marék friss petrezselyemzöld
2 ek Kunsági Éden napraforgó étolaj
1 csipet

Elkészítés

A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. A szárított chilit összekeverjük az olajjal, majd egy nagyobb üvegtálban a chilis olajba pácoljuk a csirkeszeleteket. Minimum 1 óráig pácoljuk hűtőben (maximum 3 napig tároljuk a hűtőben a csirkét a pácban).

 

A bepácolt csirkét felforrósított serpenyőben mindkét oldalán 3-3 perc sütéssel, aranylóan pirosra sütjük.

 

A kukoricacsövekről egy éles kés segítségével levágjuk az édes kukoricaszemeket. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd ezen megpároljuk a karikára vágott újhagymát, ha már kissé összeesett hozzáadjuk a kukoricaszemeket és az aprított petrezselymet is. Folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pároljuk, amíg megpuhulnak a kukoricaszemek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

A frissen sült chilis csirke mellé kínáljuk a friss, langyos kukoricasalátát.