Back to top

Diós bulgurfasírt-bazsalikomos nyári paradicsomsaláta

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

100 g bulgur
40 g dióbél
2 db tojás (felverve)
2 púpos ek liszt
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt rómaikömény
1 csipet
1 csipet bors
1 ek étolaj
8 közepes paradicsom
1 marék friss bazsalikomlevél
4 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 csipet só-bors

Elkészítés

A bulgur fasírtot készítsük elő először: Ehhez a bulgurt főzzük puhára kétszeres mennyiségű sós vízben. Hagyjuk kihűlni, majd dolgozzuk össze alaposan a felvert tojásokkal, durvára vágott dióval, liszttel és fűszerekkel. Legalább 20 percig hagyjuk a hűtőben pihenni a masszát, így könnyebben tudjuk majd formázni.

Nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat, majd kevés olajat hevítsük egy serpenyőben és mindkét oldalán 3-3 percig süssük a pogácsákat, amíg szép, aranybarna lesz.

 

A paradicsomokat szeleteljük fel fél cm vastagságú szeletekre és gusztusosan fektessük le egy nagy lapos tányérra. Tépkedjünk rá friss bazsalikomleveleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.