Back to top

Fokhagymás-chilis express spagetti

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

4 részére:
500 g spagetti tészta
40 g reszelt parmezán sajt
6 ek Kunsági Éden napraforgó étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 marék friss petrezselyemzöld
1 tk szárított chilipehely
1 ízlés szerint só - frissen őrölt bors

Elkészítés

Melegítsünk egy fazékban vizet forrásig, majd szórjunk bele egy nagy csipet sót és adjunk hozzá három evőkanál olajat – ebben főzzük al dentére a spagettit. Ha harapható, szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.

Amíg fő a tészta elkészíthetjük az expressz „tésztaszószt”. Ehhez a nagyon egyszerű, de Olaszország szerte igen népszerű ételhez a fokhagymát vékonyra szeleteljük, majd kb. három evőkanál olajban megfuttatjuk, hozzá adjuk a chilit és az aprított petrezselymet. A leszűrt tésztával összeforgatjuk az aromás olajat.

Forrón tálaljuk, frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal megszórva.