Back to top

Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók

500 ml étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ág friss rozmaring
3 egész szárított chilipaprika
1 tk egész szemes tarkabors

Elkészítés

Amennyiben ajándékba szánjuk az olajat, válasszunk egy szép díszes, vagy csatos üveget.

Győződjünk meg róla, hogy belül tiszta és teljesen száraz.

A fokhagymát egész gerezdekben, vagy felszeletelve is bele tehetjük az üvegbe, szórjuk bele a tarkaborsot, majd dugjuk bele a chili paprikákat és a rozmaring ágat is. Öntsük fel az étolajjal, majd zárjuk le jól. Meleg helyen tartsuk 2-3 hétig, pár naponta forgassuk meg az üveget. 2-3 hét után már az olaj kellemesen átveszi a fűszerek ízét, és remekül használható pl. húsok pácolásához.