Back to top

Fűszeres mag mix

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók

200 g sótlan földimogyoró
50 g mandulabél
50 g aranymazsola
50 g napraforgómag
50 g dióbél
3 ek étolaj
1 ek méz
1 tk nagyszemű tengeri só
1 tk őrölt chili
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 fokra.

Egy keverőtálba szórjuk a fűszereket és az étolajat, valamint a mézet lassan hozzácsurgatva alaposan összekeverjük, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk.

Ebbe forgatjuk az magvakat úgy, hogy minden szemet egységesen bevonjon a fűszeres keverék. Sütőpapírral bélelt sütőtálcára szórjuk és ez előmelegített sütőben 30-35 percig szárítjuk.

Jól záródó fém edényben tároljuk, remek házi készítésű ropogtatni való.

Gasztro ajándéknak is kiváló.