Back to top

Hermelin - cseh sörkorcsolya,ízesített olajban pácolt camembert sajt

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

1 kisebb csatosüveg 2 fő részére:
200 g camembert sajt
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 egész friss chilipaprika
1 ág friss rozmaring
10 szem egész bors
200 ml Kunsági Éden Szuper étolaj

Elkészítés

A camembert 6-8 cikkre vágjuk, a vöröshagymát vékonyan felszeleteljük és karikáira szedjük.

A fokhagyma gerezdet felszeleteljük, a chilipaprikát hosszában vágjuk ketté.

Rétegezzük ezeket az üvegbe a babérlevelekkel és a szemesborssal együtt, tetejére tegyünk egy ág friss rozmaring ágat, majd öntsük fel étolajjal.

Zárjuk le az üveget és tegyük hűtőbe érlelni minimum 3 napra, de akár egy hétig is állhat.

Fogyasszuk az így pácolt sajtot friss zöldségekkel és pirítóssal, egy remek bor társaságában.