Back to top

Snidlinges, szárított paradicsomos házi majonéz

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

3 db tojássárgája
1 tk mustár
1 csipet
1 csipet bors
1 db citrom leve
300 ml étolaj
3 ek aprított friss metélőhagyma
3 ek aprított szárított paradicsom

Elkészítés

Egy kényelmesen nagy keverőtálba ütjük 3 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és egy kézi robotgép segítségével elkezdjük mindezt krémesíteni.

Ha már szép egynemű, akkor kezdjük adagolni az étolajat – először csak cseppenként – erre azért van szükség, hogy a tojás apránként felvegye az olaj cseppeket és kialakuljon az emulzió.

Ha már krémesedik, sűrűsödik kicsit bátrabban, de továbbra is csak csurgatva adagoljuk az étolajat. Ekkor csepegtessük hozzá a citrom levét is. 

Az a cél, hogy az egész olaj mennyiséget felvegye a keverék, és kialakul a csodásan krémes majonézünk.

Friss fűszerekkel tudjuk ízesíteni, izgalmassá tenni a házi majonézt. Az elkészült mennyiséget elfelezzük, egyik feléhez keverünk friss metélőhagymát.

A másik feléhez pedig aprított szárított paradicsomot – ezt a verziót kissé össze is turmixolhatjuk, hogy szép narancsosan-piros majonézt kapjunk.