Back to top

Túrófánk – eperöntettel

Túrófánk – eperöntettel

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

250 g tehéntúró
200 g tojás (felverve)
90 g liszt
6 g sütőpor
2 ek porcukor
1 nagyobb csipet
200 g friss eper
1 tk méz
1 db vaníliarúd kikapart magja
50 ml víz

Elkészítés

Tegyük egy nagy keverőtálba az összes hozzávalót és keverjük össze alaposan.
Hagyjuk pihenni a masszát 10 percig, majd vizes kanállal adagoljuk ki.
Felhevített, bő olajban süssük világos aranybarnára. Forgatni nem szükséges, ha jól dolgoztunk a fánkok maguktól átfordulnak. Az olajból szedjük ki a fánkokat papírtörlőre, és csöpögtessük le róluk a felesleges olajat.
A friss epret mossuk meg és daraboljuk fel, majd kevés mézzel, a vaníliarúd kikapart magjaival és vízzel tegyük fel főni. Ha már a gyümölcs húsa szétfőtt botmixer segítségével pürésítsük le.
Az öntetet kínáljuk a frissen kisült túrófánkokhoz.