Fűszeres mag mix

Fűszeres mag mix

Hozzávalók

200 g sótlan földimogyoró 50 g mandulabél 50 g aranymazsola 50 g napraforgómag 50 g dióbél 3 ek étolaj 1 ek méz 1 tk nagyszemű tengeri só 1 tk őrölt chili 1 tk őrölt fahéj 1 tk őrölt szegfűszeg 1 tk őrölt bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy keverőtálba szórjuk a fűszereket és az étolajat, valamint a mézet lassan hozzácsurgatva alaposan összekeverjük, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk. Ebbe forgatjuk az magvakat úgy, hogy minden szemet egységesen bevonjon a fűszeres keverék. Sütőpapírral bélelt sütőtálcára szórjuk és ez előmelegített sütőben 30-35 percig szárítjuk. Jól záródó fém edényben tároljuk, remek házi készítésű ropogtatni való. Gasztro ajándéknak is kiváló.

További receptek