Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj

Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj

Hozzávalók

500 ml étolaj 3 gerezd fokhagyma 2 ág friss rozmaring 3 egész szárított chilipaprika 1 tk egész szemes tarkabors

Elkészítés

Amennyiben ajándékba szánjuk az olajat, válasszunk egy szép díszes, vagy csatos üveget. Győződjünk meg róla, hogy belül tiszta és teljesen száraz. A fokhagymát egész gerezdekben, vagy felszeletelve is bele tehetjük az üvegbe, szórjuk bele a tarkaborsot, majd dugjuk bele a chili paprikákat és a rozmaring ágat is. Öntsük fel az étolajjal, majd zárjuk le jól. Meleg helyen tartsuk 2-3 hétig, pár naponta forgassuk meg az üveget. 2-3 hét után már az olaj kellemesen átveszi a fűszerek ízét, és remekül használható pl. húsok pácolásához.

További receptek