Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj
- 5 perc
Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj
- 5 perc
Hozzávalók
500 ml étolaj 3 gerezd fokhagyma 2 ág friss rozmaring 3 egész szárított chilipaprika 1 tk egész szemes tarkabors
Elkészítés
Amennyiben ajándékba szánjuk az olajat, válasszunk egy szép díszes, vagy csatos üveget. Győződjünk meg róla, hogy belül tiszta és teljesen száraz. A fokhagymát egész gerezdekben, vagy felszeletelve is bele tehetjük az üvegbe, szórjuk bele a tarkaborsot, majd dugjuk bele a chili paprikákat és a rozmaring ágat is. Öntsük fel az étolajjal, majd zárjuk le jól. Meleg helyen tartsuk 2-3 hétig, pár naponta forgassuk meg az üveget. 2-3 hét után már az olaj kellemesen átveszi a fűszerek ízét, és remekül használható pl. húsok pácolásához.
További receptek
Édesburgonya parmezánbundában
Monte Cristo szendvics
Fokhagymás-chilis express spagetti
Avokádó majonéz (vegán recept)
Hermelin – cseh sörkorcsolya,ízesített olajban pácolt camembert sajt
Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában
Mini lángos – caprese feltéttel
Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával
Csevap-házi lepénykenyérben – citromos menta-petrezselyem gremolata
Termékek
Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.
Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.
Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.