Snidlinges, szárított paradicsomos házi majonéz

Snidlinges, szárított paradicsomos házi majonéz

Hozzávalók

3 db tojássárgája 1 tk mustár 1 csipet só 1 csipet bors 1 db citrom leve 300 ml étolaj 3 ek aprított friss metélőhagyma 3 ek aprított szárított paradicsom

Elkészítés

Egy kényelmesen nagy keverőtálba ütjük 3 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és egy kézi robotgép segítségével elkezdjük mindezt krémesíteni. Ha már szép egynemű, akkor kezdjük adagolni az étolajat – először csak cseppenként – erre azért van szükség, hogy a tojás apránként felvegye az olaj cseppeket és kialakuljon az emulzió. Ha már krémesedik, sűrűsödik kicsit bátrabban, de továbbra is csak csurgatva adagoljuk az étolajat. Ekkor csepegtessük hozzá a citrom levét is. Az a cél, hogy az egész olaj mennyiséget felvegye a keverék, és kialakul a csodásan krémes majonézünk. Friss fűszerekkel tudjuk ízesíteni, izgalmassá tenni a házi majonézt. Az elkészült mennyiséget elfelezzük, egyik feléhez keverünk friss metélőhagymát. A másik feléhez pedig aprított szárított paradicsomot – ezt a verziót kissé össze is turmixolhatjuk, hogy szép narancsosan-piros majonézt kapjunk.

További receptek