Snidlinges, szárított paradicsomos házi majonéz
- 10 perc

Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Snidlinges, szárított paradicsomos házi majonéz
- 10 perc
Hozzávalók
3 db tojássárgája 1 tk mustár 1 csipet só 1 csipet bors 1 db citrom leve 300 ml étolaj 3 ek aprított friss metélőhagyma 3 ek aprított szárított paradicsom
Elkészítés
Egy kényelmesen nagy keverőtálba ütjük 3 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és egy kézi robotgép segítségével elkezdjük mindezt krémesíteni. Ha már szép egynemű, akkor kezdjük adagolni az étolajat – először csak cseppenként – erre azért van szükség, hogy a tojás apránként felvegye az olaj cseppeket és kialakuljon az emulzió. Ha már krémesedik, sűrűsödik kicsit bátrabban, de továbbra is csak csurgatva adagoljuk az étolajat. Ekkor csepegtessük hozzá a citrom levét is. Az a cél, hogy az egész olaj mennyiséget felvegye a keverék, és kialakul a csodásan krémes majonézünk. Friss fűszerekkel tudjuk ízesíteni, izgalmassá tenni a házi majonézt. Az elkészült mennyiséget elfelezzük, egyik feléhez keverünk friss metélőhagymát. A másik feléhez pedig aprított szárított paradicsomot – ezt a verziót kissé össze is turmixolhatjuk, hogy szép narancsosan-piros majonézt kapjunk.
További receptek

Édesburgonya parmezánbundában

Monte Cristo szendvics

Fokhagymás-chilis express spagetti

Avokádó majonéz (vegán recept)

Hermelin – cseh sörkorcsolya,ízesített olajban pácolt camembert sajt

Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Mini lángos – caprese feltéttel

Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Csevap-házi lepénykenyérben – citromos menta-petrezselyem gremolata
Termékek

Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.

Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.

Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.