Diós bulgurfasírt-bazsalikomos nyári paradicsomsaláta

Diós bulgurfasírt-bazsalikomos nyári paradicsomsaláta

Hozzávalók

100 g bulgur 40 g dióbél 2 db tojás (felverve) 2 púpos ek liszt 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet őrölt rómaikömény 1 csipet só 1 csipet bors 1 ek étolaj 8 közepes paradicsom 1 marék friss bazsalikomlevél 4 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet 1 csipet só-bors

Elkészítés

A bulgur fasírtot készítsük elő először: Ehhez a bulgurt főzzük puhára kétszeres mennyiségű sós vízben. Hagyjuk kihűlni, majd dolgozzuk össze alaposan a felvert tojásokkal, durvára vágott dióval, liszttel és fűszerekkel. Legalább 20 percig hagyjuk a hűtőben pihenni a masszát, így könnyebben tudjuk majd formázni. Nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat, majd kevés olajat hevítsük egy serpenyőben és mindkét oldalán 3-3 percig süssük a pogácsákat, amíg szép, aranybarna lesz. A paradicsomokat szeleteljük fel fél cm vastagságú szeletekre és gusztusosan fektessük le egy nagy lapos tányérra. Tépkedjünk rá friss bazsalikomleveleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

További receptek