Diós bulgurfasírt-bazsalikomos nyári paradicsomsaláta
- 35 perc

Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Diós bulgurfasírt-bazsalikomos nyári paradicsomsaláta
- 35 perc
Hozzávalók
100 g bulgur 40 g dióbél 2 db tojás (felverve) 2 púpos ek liszt 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet őrölt rómaikömény 1 csipet só 1 csipet bors 1 ek étolaj 8 közepes paradicsom 1 marék friss bazsalikomlevél 4 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet 1 csipet só-bors
Elkészítés
A bulgur fasírtot készítsük elő először: Ehhez a bulgurt főzzük puhára kétszeres mennyiségű sós vízben. Hagyjuk kihűlni, majd dolgozzuk össze alaposan a felvert tojásokkal, durvára vágott dióval, liszttel és fűszerekkel. Legalább 20 percig hagyjuk a hűtőben pihenni a masszát, így könnyebben tudjuk majd formázni. Nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat, majd kevés olajat hevítsük egy serpenyőben és mindkét oldalán 3-3 percig süssük a pogácsákat, amíg szép, aranybarna lesz. A paradicsomokat szeleteljük fel fél cm vastagságú szeletekre és gusztusosan fektessük le egy nagy lapos tányérra. Tépkedjünk rá friss bazsalikomleveleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
További receptek

Édesburgonya parmezánbundában

Monte Cristo szendvics

Fokhagymás-chilis express spagetti

Avokádó majonéz (vegán recept)

Hermelin – cseh sörkorcsolya,ízesített olajban pácolt camembert sajt

Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Mini lángos – caprese feltéttel

Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Csevap-házi lepénykenyérben – citromos menta-petrezselyem gremolata
Termékek

Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.

Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.

Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.