Kókuszos rántott csirkecombok-citrusos rizssalátával

Kókuszos rántott csirkecombok-citrusos rizssalátával

Hozzávalók

8 db csirke alsócomb 3 egész tojás 100 g finomliszt 150 g kókuszreszelék 1 db bio leveskocka 1 adag étolaj a sütéshez 1 bögre jázminrizs 1 ek vadrizs 1 tk só 2 ek étolaj 1 db kezeletlen narancs vékonyra csíkozott héja-húsa 1 db kezeletlen citrom vékonyra csíkozott héja 1 db citrom leve 2 ek friss petrezselyem aprítva

Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd egy bio leveskockával együtt puhára főzzük egy fazék vízben. Ha megfőtt, szűrjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Készüljünk elő a panírozáshoz, egy széles lapos tányérra szórjuk a lisztet, egy mélyebb tányérban verjük fel a tojásokat, egy harmadik lapos tányérba szórjuk a kókuszreszeléket. Ebben a sorrendben panírozzuk ki a csirkecombokat: liszt-tojás-kókusz. Majd bő forró olajban süssük aranybarnára, ropogósra. Egy fém szűrőbe szedjük ki a megsült combokat és hagyjuk lecsöpögni. A jázmin rizst kevés olajon fehéredésig pirítsuk, majd adjuk hozzá a vadrizst is és 1,5x-es sós vízben főzzük puhára, amíg teljesen felszívja a vizet. Villával lazítsuk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd keverjük össze a citrusok vékonyra csíkozott héjával, a narancs kockázott húsával, a citrom levével és friss aprított petrezselyemmel. A frissen sült kókuszos csirkecombokat tálaljuk, az illatos citrusos rizssalátával.

További receptek