Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Hozzávalók
420 g liszt 1 doboz kefír 1 egész tojás (felverve) 1 csapott tk só 1 tk cukor 2 dkg élesztő 1 dl meleg tej 1 adag Kunsági Éden napraforgó étolaj a sütéshez 4 adag feltéthez: 200 g koktélparadicsom 150 g mozarella golyó 1 marék friss bazsalikomlevél 1 ízlés szerint só – frissen őrölt bors
Elkészítés
Az élesztőt morzsoljuk a kézmeleg tejbe és szórjuk meg kevés cukorral, hagyjuk, hogy felfusson, majd öntsük egy nagyobb keverőtálba és dolgozzuk össze a liszttel, kefirrel, felvert tojással, sóval. Dagasztókaros robotgép ebben nagy segítségünkre lehet.
Ha már szép ruganyos a tésztánk, fedjük le fóliával és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe!
A 2 óra a minimum, de a frissen begyúrt tészta akár 4-5 napig is eltartható a hűtőben!
Miután a tészta a hűtőben szépen megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.
Felforrósított bő olajban sütjük aranybarnára, majd papírtörlőre szedjük.
Tetejére frissen darabolt koktélparadicsomot, felezett mini mozzarella golyókat teszünk feltétként, majd megszórjuk aprított bazsalikom levéllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.
Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.
Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.