Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Hozzávalók
600 g csirkemell filé 100 ml Kunsági Éden Szuper étolaj 1 tk szárított chilipehely 1 ízlés szerint só – frissen őrölt bors 4 adag kukorica salátához: 4 db friss csöves kukorica 2 szál újhagyma 1 marék friss petrezselyemzöld 2 ek Kunsági Éden napraforgó étolaj 1 csipet só
Elkészítés
A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. A szárított chilit összekeverjük az olajjal, majd egy nagyobb üvegtálban a chilis olajba pácoljuk a csirkeszeleteket. Minimum 1 óráig pácoljuk hűtőben (maximum 3 napig tároljuk a hűtőben a csirkét a pácban).
A bepácolt csirkét felforrósított serpenyőben mindkét oldalán 3-3 perc sütéssel, aranylóan pirosra sütjük.
A kukoricacsövekről egy éles kés segítségével levágjuk az édes kukoricaszemeket. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd ezen megpároljuk a karikára vágott újhagymát, ha már kissé összeesett hozzáadjuk a kukoricaszemeket és az aprított petrezselymet is. Folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pároljuk, amíg megpuhulnak a kukoricaszemek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A frissen sült chilis csirke mellé kínáljuk a friss, langyos kukoricasalátát.
Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.
Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.
Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.