Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Hozzávalók

600 g csirkemell filé 100 ml Kunsági Éden Szuper étolaj 1 tk szárított chilipehely 1 ízlés szerint só – frissen őrölt bors 4 adag kukorica salátához: 4 db friss csöves kukorica 2 szál újhagyma 1 marék friss petrezselyemzöld 2 ek Kunsági Éden napraforgó étolaj 1 csipet só

Elkészítés

A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. A szárított chilit összekeverjük az olajjal, majd egy nagyobb üvegtálban a chilis olajba pácoljuk a csirkeszeleteket. Minimum 1 óráig pácoljuk hűtőben (maximum 3 napig tároljuk a hűtőben a csirkét a pácban).

A bepácolt csirkét felforrósított serpenyőben mindkét oldalán 3-3 perc sütéssel, aranylóan pirosra sütjük.

A kukoricacsövekről egy éles kés segítségével levágjuk az édes kukoricaszemeket. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd ezen megpároljuk a karikára vágott újhagymát, ha már kissé összeesett hozzáadjuk a kukoricaszemeket és az aprított petrezselymet is. Folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pároljuk, amíg megpuhulnak a kukoricaszemek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A frissen sült chilis csirke mellé kínáljuk a friss, langyos kukoricasalátát.

További receptek