Édesburgonya parmezánbundában

Édesburgonya parmezánbundában

Hozzávalók

1 db Kunsági Éden Special első préselésű
100%-os napraforgó-étolaj
4 db közepes édesburgonya
100 ml zsíros tej
100 g zsemlemorzsa
80 g reszelt parmezán sajt
1 db tojás (felverve)
1 db friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony hasábokra.

A tejet keverjük össze a felvert tojással, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük ezt a keveréket a burgonyára, alaposan forgassuk össze.

Egy másik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a reszelt parmezán sajttal, és forgassuk ebbe a hasábokat.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel két ujjnyi olajat, és maréknyi adagokban süssük ropogósra, aranybarnára benne az édesburgonyát. Frissen sülve fogyasszuk, szórjuk meg tálaláskor további reszelt parmezánnal és kevés frissen aprított petrezselyemlevéllel.

Remek csipegetnivaló borús, őszi és téli napokra

További receptek