Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Hozzávalók
500 g spagetti tészta
40 g reszelt parmezán sajt
6 ek Kunsági Éden napraforgó étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 marék friss petrezselyemzöld
1 tk szárított chilipehely
1 ízlés szerint só – frissen őrölt bors
Elkészítés
Melegítsünk egy fazékban vizet forrásig, majd szórjunk bele egy nagy csipet sót és adjunk hozzá három evőkanál olajat – ebben főzzük al dentére a spagettit. Ha harapható, szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.
Amíg fő a tészta elkészíthetjük az expressz „tésztaszószt”. Ehhez a nagyon egyszerű, de Olaszország szerte igen népszerű ételhez a fokhagymát vékonyra szeleteljük, majd kb. három evőkanál olajban megfuttatjuk, hozzá adjuk a chilit és az aprított petrezselymet. A leszűrt tésztával összeforgatjuk az aromás olajat.
Forrón tálaljuk, frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal megszórva.
Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.
Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.
Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.