Hortobágyi húsos palacsinta-tejfölös kaporöntettel
- 65 perc

Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Hortobágyi húsos palacsinta-tejfölös kaporöntettel
- 65 perc
Hozzávalók
40 dkg darált sertéshús 1 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 3 ek étolaj 1 ek őrölt fűszerpaprika 1 tk majoranna 1 ízlés szerint só-bors 180 g búzaliszt 360 ml 2.8%-os tej 50 ml szódavíz 2 egész tojás 2 ek étolaj 1 csipet só 4 egész tojás 150 g finomliszt 150 g zsemlemorzsa 1 adag étolaj a sütéshez 250 ml tejföl 1 kis csokor kapor aprítva 4 db hústű-fogpiszkáló
Elkészítés
A töltelékhez: A vöröshagymát aprítsuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg. Ha már üveges, húzzuk le tűzről, és ekkor szórjuk rá a fűszerpaprikát. A tűzre visszatéve hozzáadhatjuk a darált sertéshúst, az apróra vágott fokhagymát és a fűszerekkel együtt pirítsuk meg, kevés víz hozzáadásával főzzük puhára. Majd betöltésig hagyjuk kissé hűlni.
A palacsintákhoz: Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük – a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, akkor kezdhetjük kanalanként kisütni (ha szükséges szódavízzel lazíthatjuk a tésztát).
Felhevítjük a serpenyőt – ha szükséges, pár csepp olajjal.
Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
A kihűlt darálthúst a palacsintákba töltjük úgy, hogy a közepükre halmozunk kanállal egy-egy adagot, először alulról, majd oldalról hajtjuk be és szorosan feltekerve, kis csomagokat készítünk, végeit hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
A panírozáshoz: egy széles lapos tányérra szórjuk a lisztet, egy mélyebb tányérban verjük fel a tojásokat, egy harmadik lapos tányérba szórjuk a zsemlemorzsát.
Ebben a sorrendben panírozzuk ki a betöltött palacsintákat: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Majd bő forró olajban süssük aranybarnára, ropogósra. Egy fém szűrőbe szedjük ki őket és hagyjuk lecsöpögni.
Tálaljuk frissen aprított kaporral elkevert tejföllel meglocsolva.
További receptek

Édesburgonya parmezánbundában

Monte Cristo szendvics

Fokhagymás-chilis express spagetti

Avokádó majonéz (vegán recept)

Hermelin – cseh sörkorcsolya,ízesített olajban pácolt camembert sajt

Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Mini lángos – caprese feltéttel

Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Csevap-házi lepénykenyérben – citromos menta-petrezselyem gremolata
Termékek

Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.

Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.

Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.