Kókuszos rántott csirkecombok-citrusos rizssalátával
- 50 perc

Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Kókuszos rántott csirkecombok-citrusos rizssalátával
- 50 perc
Hozzávalók
8 db csirke alsócomb 3 egész tojás 100 g finomliszt 150 g kókuszreszelék 1 db bio leveskocka 1 adag étolaj a sütéshez 1 bögre jázminrizs 1 ek vadrizs 1 tk só 2 ek étolaj 1 db kezeletlen narancs vékonyra csíkozott héja-húsa 1 db kezeletlen citrom vékonyra csíkozott héja 1 db citrom leve 2 ek friss petrezselyem aprítva
Elkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd egy bio leveskockával együtt puhára főzzük egy fazék vízben. Ha megfőtt, szűrjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Készüljünk elő a panírozáshoz, egy széles lapos tányérra szórjuk a lisztet, egy mélyebb tányérban verjük fel a tojásokat, egy harmadik lapos tányérba szórjuk a kókuszreszeléket. Ebben a sorrendben panírozzuk ki a csirkecombokat: liszt-tojás-kókusz. Majd bő forró olajban süssük aranybarnára, ropogósra. Egy fém szűrőbe szedjük ki a megsült combokat és hagyjuk lecsöpögni. A jázmin rizst kevés olajon fehéredésig pirítsuk, majd adjuk hozzá a vadrizst is és 1,5x-es sós vízben főzzük puhára, amíg teljesen felszívja a vizet. Villával lazítsuk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd keverjük össze a citrusok vékonyra csíkozott héjával, a narancs kockázott húsával, a citrom levével és friss aprított petrezselyemmel. A frissen sült kókuszos csirkecombokat tálaljuk, az illatos citrusos rizssalátával.
További receptek

Édesburgonya parmezánbundában

Monte Cristo szendvics

Fokhagymás-chilis express spagetti

Avokádó majonéz (vegán recept)

Hermelin – cseh sörkorcsolya,ízesített olajban pácolt camembert sajt

Cukkiniba göngyölt mozarella falatok-ropogós parmezános bundában

Mini lángos – caprese feltéttel

Chilis-olajos pácolt csirkemell roston- friss kukorica salátával

Csevap-házi lepénykenyérben – citromos menta-petrezselyem gremolata
Termékek

Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.

Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.

Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.