Monte Cristo szendvics

Monte Cristo szendvics

Hozzávalók

4 szelet félbarna kenyér
4 szelet prágai sonka
4 szelet trappista sajt
1 egész tojás (felverve)
1 ízlés szerint só – frissen őrölt bors
1 adag Kunsági Éden napraforgó étolaj a sütéshez

Elkészítés

A kenyérszeleteket vágjuk félbe, egyik felére sonkát, másikra sajtot fektessünk, majd fordítsuk össze. Így forgassuk meg a sóval és borssal habosra felvert tojásban – mintha csak bundáskenyeret készítenénk.

Egy serpenyőben hevítsünk ujjnyi olajat. A forró olajban süssük ki a szendvicset mindkét oldalán körülbelül 2-2 percig, amíg szép aranybarna lesz, közepén a sajt megolvad.

Papírtörlőre szedjük ki, majd melegen fogyasszuk.

Tipp: majonézzel is megkenhetjük a kenyérszeleteket, mielőtt ráfektetjük a sonkát és a sajtot!

További receptek