Tetszik?
Akkor küldd el másoknak is!
Hozzávalók
250 g tehéntúró 200 g tojás (felverve) 90 g liszt 6 g sütőpor 2 ek porcukor 1 nagyobb csipet só 200 g friss eper 1 tk méz 1 db vaníliarúd kikapart magja 50 ml víz
Elkészítés
Tegyük egy nagy keverőtálba az összes hozzávalót és keverjük össze alaposan. Hagyjuk pihenni a masszát 10 percig, majd vizes kanállal adagoljuk ki. Felhevített, bő olajban süssük világos aranybarnára. Forgatni nem szükséges, ha jól dolgoztunk a fánkok maguktól átfordulnak. Az olajból szedjük ki a fánkokat papírtörlőre, és csöpögtessük le róluk a felesleges olajat. A friss epret mossuk meg és daraboljuk fel, majd kevés mézzel, a vaníliarúd kikapart magjaival és vízzel tegyük fel főni. Ha már a gyümölcs húsa szétfőtt botmixer segítségével pürésítsük le. Az öntetet kínáljuk a frissen kisült túrófánkokhoz.
Kunsági Éden 100%
napraforgó-étolaj
Palackba zártuk az alföldi napsugarak éltető erejét.
Kunsági Éden Szuper
étolaj
Egy palackba gyűjtöttük össze mindazt, amit az egészséges életmód megkíván.
Kunsági Éden Special
első préselésű napraforgó-étolaj
A Kunság napraforgó mezőiről származó magokból készítjük.